COVID-19-info  COVID-dashboard

INFORMACIÓN EN ESPAÑOL EN CONTINUACIÓN DEL INGLÉS

Larimer County Department of Health and Environment biedt gratis radontestkits aan het publiek aan

De Larimer County Board of Health heeft januari 2023 Radon Action Month uitgeroepen, en het Larimer County Department of Health and Environment [LCDHE] dringt er bij bewoners op aan om hun huizen te testen op radon. LCDHE heeft een beperkt aantal gratis thuisradontestkits beschikbaar voor het publiek om op te halen op verschillende locaties in Larimer County.

Radon is een van nature voorkomend, kleurloos en reukloos radioactief gas en verhoogde niveaus in een huis kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van de bewoners. Blootstelling aan radon is de op één na belangrijkste oorzaak van longkanker in de Verenigde Staten en draagt ​​jaarlijks bij aan maar liefst 500 sterfgevallen door longkanker in Colorado. Radon kan gemakkelijk huizen en andere gebouwen binnendringen via kleine openingen zoals scheuren in funderingen, openingen rond pompen en afvoeren en kruipruimtes. Elk huis kan een hoog radongehalte hebben, zelfs als naburige huizen dat niet hebben.

Een eenvoudige test kan bepalen of er hoge niveaus van radon in een huis zijn, en zelfs huiseigenaren die al radonbeperkende systemen hebben, moeten hun huizen om de paar jaar opnieuw testen om er zeker van te zijn dat het systeem goed werkt. 

"In Colorado heeft ongeveer de helft van de huizen radonniveaus die hoger zijn dan het door de Amerikaanse Environmental Protection Agency aanbevolen actieniveau, en testen is de enige manier om te weten of u en uw gezin risico lopen", zegt Larimer County Environmental Health Director Chris Manley. 

De ingezetenen van de Telling van Larimer kunnen een vrije uitrusting van de radontest opnemen, zolang de voorraad strekt. Deze kits worden gefrankeerd naar het laboratorium verzonden, zodat u kunt testen, op de post kunt doen en uw resultaten kunt ontvangen. Gratis kits kunnen worden opgehaald op de volgende locaties: 

  • Larimer County Department of Health and Environment, 1525 Blue Spruce Drive in Fort Collins

  • Larimer County Ministerie van Volksgezondheid en Milieu, 200 Peridot Avenue, Loveland

  • Estes Park Town Hall, 170 MacGregor Avenue, haal de tests op bij Public Works, kamer 100 

Na het testen op radon worden bewoners aangemoedigd om zichzelf en hun families te beschermen door passende verzachtende maatregelen te nemen om verhoogde radonniveaus te verlagen, indien nodig, wat effectief kan worden bereikt voor de prijs van een typische huisreparatie.

Bezoek voor meer informatie over radon en om een ​​kaart met lokale radontestresultaten te bekijken www.larimer.gov/radon

El Departamento de Salud en Medio Ambiente del Condado de Larimer ofrece kits de prueba de radón gratuitos al publico

La Junta de Salud del Condado de Larimer proclamó enero de 2023 como el Mes de Acción contra el Radón, y el Departamento de Salud y Medio Ambiente del Condado de Larimer (LCDHE, por sus siglas in het Engels) desea motivar a los residentes a realisar pruebas de detectie van radón en sus hogares. LCDHE heeft een onbeperkte limiet aan de kits van prueba de radón caseros gratuitos available para que el publico los recoja een gevarieerde lugares in de condado van Larimer.

De radón is een natuurlijk stralingsgas, verkleurd en inodoro, en de nivelles verheffen zich tot een huis dat een ernstige amenaza vertegenwoordigt voor de salud van los residentes. De expositie over de hele wereld is de belangrijkste oorzaak van longkanker in los Estados Unidos en heeft 500 muertes bijgedragen voor longkanker in Colorado cada año. De radón kan worden gebruikt voor huizen en andere bouwwerken en través de pequeñas aberturas, como grietas en los cimientos, aberturas alrededor de bombas and desagües, and espacios angostos. Cualquier casa puede tener altos niveles de radón, incluso si las casas vecinas no los tienen.

Een simpele manier om te bepalen of je al veel energie in een huis hebt, en inclusief eigenaren die tien beveiligingssystemen van de radar hebben, kunnen ervoor zorgen dat de meeste cada's ervoor zorgen dat de correcte werking van het systeem wordt gecontroleerd.

“In Colorado, ongeveer het grootste deel van de huizen van tien niveles van de radar wordt veel hoger aanbevolen door de Agencia de Protección Ambiental de EE. UU., y las pruebas son la única forma de saber si usted y su familia están en riesgo”, aldus de directeur van Salud Ambiental del Condado de Larimer, Chris Manley.

De bewoners van Larimer kunnen een gratis kit van de prueba de radón herkennen, haast je om te doen. Estos kits vienen con franqueo al laboratorio prepago, por lo que puede realisar la prueba, enviarla por correo y obtener los resultados. Los kits gratuitos se pueden recoger en los volgende lugares:

  • Departamento de Salud en Medio Ambiente del Condado de Larimer, 1525 Blue Spruce Drive in Fort Collins

  • Departamento de Salud en Medio Ambiente del Condado de Larimer, 200 Peridot Avenue, Loveland

  • Ayuntamiento de Estes Park, 170 MacGregor Avenue, zoek naar de hoofdingang van de vestibule (beschikbaar in de vier nachten 27 de enero) 

Van de prueba de radón, als vreemdelingen een los ingezetene een protegerse en sí mismos ya familias mediante de implementatie van medida de mitigación apropiadas om de nivelles te verminderen verhogen van de radón, als het nodig is, lo que se puede lograr of manera efectiva por el prijs van een reparatietípica del hogar.

Om meer informatie over de radar te krijgen en om een ​​kaart te krijgen van de resultaten van de meeste lokale locaties van de radar, bezoek www.larimer.gov/radon

 

 

 

 

radon testen
Gepubliceerd op: 
Maandag 23 januari 2023 - 2:15 uur
Contact details:

Kor Wilford
kwilford@larimer.org

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
E-mail abonnementen
Transparantie | toegankelijkheid | Beveiliging
Juridische disclaimers
Vertalen
website feedback Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vlagstatus:   Vlag van de VSVolledigVlag van ColoradoVolledig
pijltje omhoog