COVID-19-info  COVID-dashboard

INFORMACIÓN EN ESPAÑOL EN CONTINUACIÓN DEL INGLÉS

Hoogpathogene vogelgriep (HPAI) is onlangs ontdekt bij wilde en gedomesticeerde vogels in Larimer County. HPAI kan wilde vogels treffen, zelfs als ze geen symptomen vertonen. In een zwerm gedomesticeerde vogels is aviaire influenza een snel verspreidend en dodelijk virus, met een sterftecijfer van meer dan 90% in slechts enkele dagen. Hoewel het risico van HPAI voor mensen laag is, kunnen mensen besmet raken, dus wordt het publiek gevraagd geen dode of zieke wilde vogels aan te raken.

Het Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) werkt samen met CDA, het Colorado Department of Public Health and Environment (CDPHE) en andere staats- en lokale partners om te reageren. Het Colorado Department of Agriculture (CDA) vraagt ​​alle vogelbezitters om hun bioveiligheidspraktijken te verbeteren, vooral bewoners met binnenlandse koppels in de achtertuin. Voorgestelde acties zijn onder meer het houden van een gesloten kudde, het verminderen van interacties tussen gedomesticeerde en wilde vogels en het weghouden van voer en water van wilde vogels.  

Vogeleigenaren moeten: 

 • Bescherm koppels met goede bioveiligheidspraktijken en wees waakzaam bij het melden van ziekteverschijnselen
 • Controleer koppels op tekenen van ziekte 
 • Meld verdachte ziektegebeurtenissen of ziekte aan het State Veterinarian's Office op 303-869-9130 

Bewoners die vogels in de achtertuin hebben, moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen na wandelingen of trektochten waar ze wilde vogels kunnen tegenkomen, vooral watervogels zoals ganzen en eenden. Maak altijd schoenen schoon en verwijder alle vuile materialen nadat ze in contact zijn gekomen met uitwerpselen van vogels voordat u het terrein betreedt waar uw vogels zijn gehuisvest.

Tekenen van HPAI bij vogels zijn onder meer:

 • Plotselinge dood zonder klinische symptomen
 • Gebrek aan energie of eetlust
 • Verminderde eierproductie
 • Zachte of misvormde eieren
 • Zwelling of paarse verkleuring van kop, oogleden, kam, hakken
 • Snot
 • Hoesten of niezen
 • Gebrek aan coördinatie
 • Diarree

“De vogelgriep treft nog steeds wilde en gedomesticeerde vogels in heel Colorado. Nu de migratie van wilde vogels binnenkort begint, verwachten we dat we een toename van de virusactiviteit zullen zien in de late winter en de lente”, zegt dr. Maggie Baldwin, dierenarts van de staat Colorado. "Hoewel we een hoge sterfte onder wilde vogels hebben gezien, kunnen ze ook besmet zijn met de vogelgriep zonder ziek te lijken. Daarom is bioveiligheid zo belangrijk."

HPAI vormt geen risico voor de voedselveiligheid. Correct hanteren en koken van al het gevogelte en eieren tot een interne temperatuur van 165˚F wordt aanbevolen als algemene voorzorgsmaatregel voor voedselveiligheid. 

Vogelbezitters die worstelen met stress of angst rond HPAI kunnen contact opnemen met Colorado Crisis Services door te bellen naar 1-844-494-TALK (8255) of een SMS te sturen naar 38255. Boeren en ranchers kunnen een voucher ontvangen voor zes gratis sessies met een ag-competente provider via het Colorado Agricultural Addiction and Mental Health Program (campforhealth.com). 

Vogelbezitters die op zoek zijn naar meer bronnen kunnen de Defend the Flock-website van de USDA bezoeken of PoultryBiosecurity.org bezoeken. 

Ga voor de actuele status van de quarantaine en aanbevelingen naar ag.colorado.gov/hpai. 

 

Hij heeft een vogelgriep ontdekt in de Condado de Larimer

Recientemente se detectó influenza aviar altamente patógena (HPAI, por sus siglas en inglés) in aves silvestres y domésticas en el Condado de Larimer. De HPAI kan invloed hebben op het gebruik van zilver en niet op zichzelf staan. In een groot deel van het land, de griepvlieg is een dodelijk virus en snelle verspreiding, met een dodelijke afloop van meer dan 90% in een enkele pocos días. Si bien el riesgo de HPAI para los humanos es bajo, las personas pueden infectarse, por lo que se le pide al publico que no toque ninguna ave silvestre muerta o enferma.

El Departamento de Agricultura de Colorado (CDA, por sus siglas en inglés) les está pidiendo a todos los propietarios de aves que aumenten us sus prácticas de bioseguridad, vooral een los ingezetenen met bandadas de aves de corral en el patio trasero. Er zijn veel sugeridas, waaronder mantener een bandada cerrada, minnuir las interacciones tussen de aves domésticas en silvestres y mantener el alimento y el agua alejados de las aves silvestres.

Los dueños de aves deben:

 • Bescherm de avec's van de kraal met praktische bioseguridad en estar atentos en informeer cualquier signo de enfermedad. 
 • Monitorear las aves de corral en busca de signos de enfermedad. 
 • Informeer eventos sospechosos de enfermedad of enfermedad a la Oficina Veterinaria del Estado al 303-869-9130

Los residentes die tengane aves de corral deben tomar precauciones adicionales después of cualquier caminata or excursión a pies en la que puedan encontrar aves silvestres, especialmente aves acuáticas como gansos and patos. Als u de zapatos ziet en heel veel materiaal gebruikt om in contact te komen met de kans dat u van tevoren een instalatie krijgt, kunt u de aves de corral gebruiken.

Los signos de HPAI en las aves omvatten:

 • Muerte súbita zonder signos clinicos 
 • Falta de energie of apetito 
 • Vermindering van de productie van kleuren 
 • Huevos de cáscara blanda of vervormt 
 • Verkleuring van de kleur van de cabeza, párpados, cresta, corvejones 
 • Loopneus 
 • Hoesten en niezen 
 • Gebrek aan coordinatie 
 • diarree

El Departamento de Salud en Medio Ambiente del Condado de Larimer (LCDHE) está trabajando con el CDA, el Departamento de Salud Pública and Medio Ambiente de Colorado (CDPHE) en andere agentschappen en landinstellingen voor responder.

“De griepgolf blijft van invloed zijn op de aves silvestres en domésticas in Colorado. Zodra de zilvermigratie snel begint, anticipeer je erop dat je een aumento krijgt van de virusactivi- teiten die het binnenland en het primaat hebben beboet”, zegt Dra. Maggie Baldwin, dierenarts van de staat Colorado. "Als je een dodelijke afloop hebt in de wereld van zilver, als je besmet raakt met de griepvogel zonder paren enfermas, dan is de bioseguridad belangrijk".

HPAI heeft geen enkele voedselvoorzieningsstatus. Het wordt aanbevolen manipulaire en cocinaire correcties te gebruiken om de temperatuur van een interne temperatuur van 165 ˚F te verhogen met algemene voorzorgsmaatregelen voor gescheiden voeding.

Los dueños de aves que luchan contra el estrés of la ansiedad por la HPAI pueden comunicarse with Colorado Crisis Services llamando al 1-844-494-TALK (8255) of enviando un texto mensaje con la palabra TALK al 38255. Los Granjeros and Rancheros we hebben een beker ontvangen om gratis sessies te doen met een bewezen of competente landbouw- en landbouwprogramma's van Salud Mental en Adicción Agrícola de Colorado (campforhealth.com).

De afgelopen tijd hebben veel recursos ons bezocht op het web Defend the Flock del Departamento de Agricultura Federal (USDA, por sus siglas in het Engels) op PoultryBiosecurity.org.

Om actuele informatie over de huidige en aanbevolen aanbevelingen te verkrijgen, bezoekt u ag.colorado.gov/hp.

###

 

Gepubliceerd op: 
Dinsdag 24 januari 2023 - 3:00 uur
Contact details:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
E-mail abonnementen
Transparantie | toegankelijkheid | Beveiliging
Juridische disclaimers
Vertalen
website feedback Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vlagstatus:   Vlag van de VSVolledigVlag van ColoradoVolledig
pijltje omhoog