Van maandag 8 juli 2024 tot en met maandag 22 juli 2024 zal het Sheriff's Office van Larimer County informatie op onze website plaatsen over de vrijlating van een seksueel gewelddadig roofdier (SVP) in de gemeenschap.

De informatie wordt geplaatst overeenkomstig Colorado Revised Statues 16-13-901 tot en met 16-13-905 om specifiek de overtreder op de hoogte te stellen en om de openbare veiligheid en bescherming in het algemeen te verbeteren. De informatie wordt geplaatst in plaats van een gemeenschapsbijeenkomst.

Het Sheriff's Office van Larimer County heeft geen wettelijke bevoegdheid om te bepalen waar een zedendelinquent mag wonen. Tenzij er rechterlijke beperkingen bestaan, zijn ze grondwettelijk vrij om te leven waar ze maar willen. Wetshandhavingsinstanties mogen informatie over zedendelinquenten delen met de gemeenschap vanwege de Jacob Wetterling Act van 1994, en in het geval van seksueel gewelddadige roofdieren moet de rechtshandhaving burgers actief op de hoogte stellen.

Vanwege de volwassen inhoud van de informatie die wordt gepresenteerd, is het niet raadzaam om kinderen de melding te laten zien. Het wordt echter sterk aangemoedigd dat de juiste SVP-informatie en openbare veiligheidsinformatie met kinderen worden doorgenomen nadat ouders de melding hebben gelezen en begrepen.

Nogmaals, het doel van deze kennisgeving is het verbeteren van de openbare veiligheid en bescherming. Vigilantisme of het gebruik van deze informatie om de dader, de belangrijke anderen van de dader of het gemeenschapsmeldingsteam lastig te vallen, te bedreigen of te intimideren, is crimineel gedrag en wordt niet getolereerd.

Voor vragen over deze melding kunt u contact opnemen met onderzoekstechnicus Harry Bowen op 970-498-5142.

Zie de bijgevoegde informatie voor meer informatie:

 

 

 

 

Uitgegeven op
ma 8 juli 2024

Voorlichter
Het kantoor van de sheriff van Larimer County
(970)980-2501 |  E-mail

afdeling