Larimer County Administrative Services, District Attorney en Landfill zijn gesloten voor Memorial Day op 27 mei 2024. Kritieke county-diensten worden niet verstoord door sluitingen.
Traducir al español

Larimer County heeft een subsidie ​​van $ 995,429 ontvangen van het Colorado Department of Local Affairs (DOLA) om de ontwikkeling van middenmijlvezels naar Wellington Colorado en Masonville Colorado te ondersteunen.

De subsidie ​​zal van cruciaal belang zijn bij het overbruggen van de digitale kloof om breedbandtoegang te verbeteren voor zowel niet-bediende als achtergestelde plattelandsbewoners in Larimer County.

Larimer County is een levendige en goed verbonden regio. Toch kampen sommige delen van het graafschap al lang met een ontoereikende breedbandinfrastructuur en een onbetrouwbare dienstverlening, met name in plattelandsgemeenschappen buiten de belangrijkste bevolkingscentra.

Uit de strategische beoordeling van de provincie bleek dat ongeveer 1,075 niet-bediende panden binnen een straal van ongeveer 3 mijl rond het Wellington-gebied en 596 niet-bediende locaties langs de Masonville-route aanzienlijk zouden kunnen profiteren van verbeterde connectiviteit.

Deze middle-mile-glasvezelprojecten spelen een cruciale rol bij de voorbereiding op toekomstige aansluitingen, hoewel directe servicedalingen naar individuele panden niet in deze fase zijn opgenomen. De reikwijdte van de projecten omvat de aanleg van 107,168 voet bovengrondse glasvezel op bestaande palen van de Poudre Valley Rural Electric Association (PVREA), die worden verbonden met bestaande middenmijlsvezels die eigendom zijn van de gemeenschap.

Terwijl ook de veerkracht van de elektriciteitsinfrastructuur van PVREA wordt vergroot, omvat het Wellington-gedeelte van het project de stad Wellington en de omliggende plattelandsbewoners en is het verbonden met Fort Collins Connexion.

De Masonville-route daarentegen zal zich voornamelijk richten op onbemande gebouwen langs Larimer County Road 27 tussen State Hwy 34 en Masonville. Deze uitbreiding creëert kansen voor toekomstige last-mile-uitbreidingsprojecten met Loveland Pulse

Elke gemeentelijke glasvezelinternetserviceprovider (ISP) zal eigenaar zijn van en verantwoordelijk zijn voor de aanleg, exploitatie en het onderhoud van de respectieve middenmijlsvezel. Omdat de projecten eigendom zijn van de gemeenschap, zullen ze duurzaam zijn en een permanente langetermijnoplossing bieden voor gebiedsconnectiviteit.

"Deze subsidie ​​is een cruciaal onderdeel van ons strategisch plan om verbeterde internettoegang te bieden aan achtergestelde delen van onze gemeenschap", aldus Mark Pfaffinger, Support Services Director en CIO voor Larimer County. “De middle mile-verbinding vormt de basis voor het verbinden van huizen en positioneert de gemeenschap om te strijden voor toekomstige subsidiefondsen om deze kritieke infrastructuur te helpen uitbouwen om glasvezel naar huizen te brengen met dramatisch verbeterde kwaliteit en snelheden. Onze NOCO Community Fiber-partners hebben dit mogelijk gemaakt met de samenwerking en regionale planning die nodig is om complexe connectiviteitsproblemen in onze regio op te lossen.”

Brieana Reed-Harmel, Pulse Fiber Manager, verklaarde: "Deze DOLA-subsidie ​​stelt ons in staat om tegemoet te komen aan de dringende behoefte aan betere breedbandconnectiviteit in achtergestelde gebieden van onze provinciale gemeenschap. Het Wellington en Masonville Middle-Mile Fiber-project is een cruciale stap op weg naar het bereiken van een langetermijnoplossing voor het doel om elke inwoner van de stad, de voorsteden en het platteland te verbinden met supersnel internet en de digitale kloof te overbruggen."

Een sleutelelement van deze middle-mile-projecten is de samenwerking met NOCO Community Fiber (www.NOCOCommunityfiber.com). Het is een samenwerking tussen Larimer County, de gemeentelijke glasvezel-ISP-aanbieders van Loveland Pulse, Fort Collins Connexion en Estes Park Trail Blazer, en de elektriciteitsbedrijven van PVREA en Platte River Power Authority. “Connexion is verheugd om onze samenwerking met Larimer County en Loveland Pulse voort te zetten om razendsnelle, betrouwbare internetsnelheden met geweldige klantenservice te bieden aan iedereen in Larimer County. Wij geloven dat een geweldige internetervaring de basis vormt voor de toekomst van innovatie en samenwerking in deze regio”, aldus Connexion Broadband Executive Director Chad Crager.

De samenwerking heeft al geleid tot de uitbreiding van glasvezel in gemeenschapseigendom van Livermore naar Red Feather Lakes door Connexion, uitbreidingen van Drake naar Sylvan Dale door Pulse, en meer, waardoor wederzijds voordelige projecten zijn ontstaan ​​en breedbanddiensten naar een hoger niveau zijn getild voor achtergestelde plattelandsgebieden in het graafschap.

De DOLA-subsidie ​​komt als een cruciale financiële impuls en stelt Larimer County in staat om zijn ambitieuze breedbanddoelstellingen na te streven en toch duurzaam te blijven. Zonder subsidie ​​zouden de kosten van het project de beschikbare lokale financiering hebben overschreden. Het algemene fonds van de provincie heeft middelen toegewezen om de subsidie ​​te evenaren, wat de nadruk legt op haar toewijding om haar achtergestelde inwoners te voorzien van billijke snelle breedbandtoegang.

 

Over Larimer County:

Larimer County bedient alle inwoners en bedrijven door beheer van tal van gemeenschapsmiddelen, verbetering en onderhoud van infrastructuur, planningsdiensten, transparante openbare registers, initiatieven op het gebied van menselijke en economische gezondheid en brede gemeenschapsbrede openbare veiligheidsdiensten. Het graafschap heeft een rijk agrarisch en westers erfgoed dat tot uiting komt in onze inzet voor een hoge levenskwaliteit en het behoud van onze natuurgebieden.

 

Over Loveland Pulse:

Pulse levert multi-gigabit internet, wifi voor het hele huis, streaming tv en spraakdiensten aan Loveland, Colorado en de omliggende gebieden. Opgericht in 2018 met als missie om supersnel internet beschikbaar te maken voor elk huis en bedrijf in Loveland, heeft Pulse het snelste, meest betrouwbare glasvezelnetwerk gebouwd dat lokaal beschikbaar is. Als een nutsbedrijf dat eigendom is van de gemeenschap en zich richt op service en technologie, is Pulse in korte tijd uitgegroeid tot een bekroond aanbod met een Net Promoter Score (NPS) die 17 keer hoger is dan het nationale gemiddelde en dat van enige andere provider in het noorden van Colorado. Bezoek LovelandPulse.com voor meer informatie.

 

Over Fort Collins Connexion:

Fort Collins Connexion is een gemeentelijk breedbandhulpprogramma dat in 2017 is opgericht door en voor de Fort Collins-gemeenschap met als enig doel het leven en de zaken in Fort Collins te verbeteren door middel van beter, betaalbaarder internet.

Connexion biedt de hoogste beschikbare internetsnelheden met symmetrische 1 en 10 gigabit-service, ongeëvenaarde betrouwbaarheid, alles tegen een betaalbare prijs en zonder langetermijncontracten. Daarnaast biedt Connexion concurrerende telefoon- en tv-diensten.

De investering van Fort Collins in het uitbouwen van een 100% glasvezelnetwerk zorgt ervoor dat de gemeenschap toekomstbestendig is voor de volgende generatie. Meer informatie op fcconnexion.com.

 

Gepubliceerd op: 
woensdag 2 augustus 2023 - 1:40 uur
Contact details:

Mark Pfaffinger, Chief Information Officer van Larimer County, 970-498-5050, pfaffima@co.larimer.co.us

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog