Larimer County Administrative Services, District Attorney en Landfill zijn gesloten voor Memorial Day op 27 mei 2024. Kritieke county-diensten worden niet verstoord door sluitingen.
Traducir al español
shr

Een verdachte van moord heeft zaterdagochtend zelfmoord gepleegd nadat hij aan meerdere wetshandhavingsinstanties was ontsnapt.

Op 13 april 2024, rond 2 uur, ontving de Larimer County Sheriff's Office Dispatch een melding over een gewapende verdachte die vanuit Cheyenne richting Colorado reed. De autoriteiten van Wyoming hadden de man gelokaliseerd, die werd gezocht voor een recente moord- en huiselijk geweldzaak in South Dakota. Toen de politie contact met hem probeerde op te nemen in zijn pick-up, reed de verdachte zuidwaarts op de I-00 en ontweek de agenten. 

Afgevaardigden van het Sheriff's Office van Larimer County en troopers van de Colorado State Patrol bereidden zich voor om bandenspijkers in te zetten bij de uitgang Buckeye in Colorado. De verdachte schoot op de politie en reed met hoge snelheid verder naar het zuiden. De plaatsvervangers van het Larimer County Sheriff's Office voerden uiteindelijk een precisie-immobilisatietechniek (PIT) uit om het voertuig net ten zuiden van de afrit Highway 1/Wellington tot stilstand te brengen. De man bleef in de vrachtwagen en voordat ze contact met hem konden opnemen, schoot hij zichzelf neer.

De wetshandhaving zorgde ervoor dat de plaats van het ongeval veilig was en begon vervolgens levensreddende maatregelen tegen de verdachte uit te voeren. De ambulancepersoneel van UCHealth arriveerde en zette de eerste hulp voort, maar de man werd ter plaatse overleden verklaard.

In de auto van de verdachte werd een vuurwapen aangetroffen. De politie heeft tijdens dit incident geen wapens afgevuurd en er zijn geen andere verwondingen gemeld. De verdachte was de enige persoon in het voertuig. De I-25 in zuidelijke richting was bij de afrit Wellington gedurende ongeveer 5 uur afgesloten terwijl onderzoekers de scène verwerkten. Het Laramie County Sheriff's Office, de politie van Cheyenne, de Wyoming Highway Patrol, het Larimer County Sheriff's Office en de Colorado State Patrol waren allemaal betrokken bij dit incident. 

“Dit was een uiterst gevaarlijke situatie waarbij een gewapende verdachte betrokken was met een verontrustende minachting voor de openbare veiligheid”, aldus LCSO-luitenant Troy Badberg. “Dispatchers, onderzoekers en vredesfunctionarissen in meerdere staten werkten snel samen en deden er alles aan om schade aan onschuldige mensen te voorkomen.”

Het Larimer County Sheriff's Office zal het incident in Wyoming/Colorado onderzoeken, in samenwerking met lokale instanties en de South Dakota Division of Criminal Investigation. Het Larimer County Coroner's Office zal de identiteit van de man op een later tijdstip vrijgeven. 

Iedereen met informatie over het incident in Wyoming/Colorado, die nog niet met de politie heeft gesproken, kan contact opnemen met LCSO-onderzoeker Tyler Thomas op (970) 498-5167. Mensen met informatie of vragen over de zaak in South Dakota kunnen contact opnemen met communicatiedirecteur Tony Mangan van het kantoor van de procureur-generaal van South Dakota op (605) 773-6878.

Een persbericht van het kantoor van de procureur-generaal van South Dakota is hier beschikbaar: https://news.sd.gov/news?id=news_kb_article_view&sys_id=8691196d47a10210a497127ba26d4329

Gepubliceerd op: 
Zaterdag 13 april 2024 - 9:27 uur
Contact details: 

Voorlichter
Het kantoor van de sheriff van Larimer County
(970)980-2501 |  E-mail

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog