Traducir al español
HAE

Het Larimer County Department of Health and Environment (LCDHE) moedigt inwoners aan om deze herfst en winter gezond te blijven door zich te laten vaccineren tegen veel voorkomende seizoensgebonden aandoeningen van de luchtwegen, waaronder griep, COVID-19 en RSV. Hoewel deze worden veroorzaakt door verschillende ademhalingsvirussen, kunnen ze allemaal leiden tot ernstige ziekte, ziekenhuisopname en overlijden.

In een typisch jaar in de VS zijn er miljoenen gevallen van griep of "griep" en tienduizenden doden. Griepprikken worden aanbevolen voor personen van 6 maanden en ouder en kunnen ziekte helpen voorkomen en de kans op ziekenhuisopname en overlijden door griep verkleinen. Griepprikken zijn direct verkrijgbaar in Larimer County, met veel kantoren van zorgverleners en apotheken die ze aanbieden.

Hoewel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor COVID-19 in Larimer County laag blijft, zijn ze de afgelopen weken gestegen. Ziekenhuisopnames van Larimer-bewoners van 65 jaar en ouder zijn gestegen van 9 vorige week naar 28 deze week. De overdracht zal in de nabije toekomst waarschijnlijk blijven toenemen vanwege een combinatie van afnemende immuniteit, nieuwe varianten en seizoensinvloeden. LCDHE raadt aan dat iedereen van 6 maanden en ouder dit najaar het nieuwste COVID-19-vaccin krijgt. 

Respiratoir syncytieel virus, RSV, is een ander veel voorkomend respiratoir virus dat in de herfst en winter vaker voorkomt. Het veroorzaakt meestal milde, verkoudheidsachtige symptomen. De meeste mensen herstellen binnen een week of twee, maar RSV kan ernstig zijn voor baby's en oudere volwassenen. Er is een nieuw RSV-vaccin dat wordt aanbevolen voor sommige volwassenen van 60 jaar en ouder die een verhoogd risico lopen op een ernstige ziekte, evenals voor zwangere vrouwen tussen de 32 en 36 weken zwangerschap. Bovendien is er een nieuw preventief monoklonaal antilichaam aanbevolen voor alle baby's jonger dan 8 maanden die hun eerste RSV-seizoen ingaan en voor kinderen van 19 maanden en jonger die bepaalde onderliggende medische aandoeningen hebben.

“Immunisatie met geschikte vaccins en het nieuwe monoklonale antilichaam zijn van cruciaal belang bij het voorkomen van ernstige gevolgen voor de gezondheid door deze virussen”, zegt Dr. Paul Mayer, medisch officier van Larimer County. “Als een groot aantal mensen in onze gemeenschap wordt ingeënt, zal dit de druk op ons gezondheidszorgsysteem helpen verminderen”, zegt Mayer. 

LCDHE beveelt het volgende aan om deze herfst en winter gezond te blijven:

 • Was vaak de handen

 • Vermijd te veel suikerhoudende dranken

 • Oefen regelmatig

 • eet gezond

 • Vermijd tabak 

Griepprikken, bijgewerkte COVID-19- en RSV-vaccins en monoklonale antilichamen zijn verkrijgbaar bij veel eerstelijnszorgkantoren en apotheken. 

LCDHE kan momenteel alleen griepprikken en COVID-19-vaccins verstrekken aan degenen die aan de volgende deelnamevereisten voldoen: 

 • In aanmerking komende kinderen van 18 jaar en jonger:

  • Kinderen die Medicaid hebben,

  • Kinderen die onverzekerd of onderverzekerd zijn

  • Kinderen die Alaska Native of American Indian zijn

 • In aanmerking komende volwassenen van 19 jaar en ouder (beperkte hoeveelheden):

  • Volwassenen met Medicaid

  • Volwassenen die onverzekerd of onderverzekerd zijn

Voor meer informatie over gezond blijven deze herfst en winter en voor een lijst met lokale aanbieders die het bijgewerkte COVID-19-vaccin aanbieden, gaat u naar www.larimer.gov/stayhealthy

###

Het Salud-departement zegt dat de bewoners dit tempo van de virusbeademing moeten vasthouden

Het Salud y Medioambiente del Condado de Larimer (LCDHE, voor uw sigla in het Engels) is een levend wezen van de inwoners van deze regio en het invieren van een vacuümdosis tegen de ademhalingswegen van de gemeente, inclusief de klachten, COVID-19 en het virus respiratorio sincitial (RSV, por su sigla in nederlands). Dit kan leiden tot verschillende ademhalingsvirussen, maar dit virus kan ook graven, ziekenhuisopnames en muerte veroorzaken.

En een jaar eerder normaal in EE.UU. Er worden miljoenen gevallen van griep of tientallen jaren van muertes geproduceerd. De vakantie tegen de klacht wordt aanbevolen gedurende zes maanden en kan de ziekte voorkomen en de ziekenhuisopnamemogelijkheden verminderen en de oorzaak van de klacht veroorzaken. De vacatures tegen de klachten zijn beschikbaar in de Larimer-overeenkomst, met veel advies over medische aandacht en farmaceutische zorg die vaak voorkomt.

Terwijl nieuwe ziekenhuisopnames door COVID-19 zich voordoen in de toestand van Larimer, wordt deze laatste steeds groter. De ziekenhuisopnames van inwoners van Larim zijn 65 jaar oud en zijn 9 jaar geleden en 28 jaar geleden begonnen. Het is waarschijnlijk dat de overdracht in de toekomst zal blijven doorgaan met een combinatie van de vermindering van de immuniteit, nieuwe varianten en de bestaande cambio. De LCDHE beveelt aan dat de meeste mensen 6 maanden geleden de nieuwe vakantie COVID-19 hebben ontvangen.

Het virusrespiratoire virus, (RSV, door uw waarschuwing) is een ander virusrespiratoir dat steeds vaker voorkomt en binnendringt. Dit soort dingen kunnen vergelijkbaar zijn met het antwoord. De burgemeester van de persoon is aan het recupereren in een van de semanas, maar de RSV kan ernstig zijn voor kinderen en volwassen burgemeesters. Er bestaat een nieuwe vakantie tegen de RSV die wordt aanbevolen voor volwassen volwassenen op 60-jarige leeftijd met een burgemeester die een graf heeft verlaten, en die ook tussen de 32 en 36 jaar tijdens de zwangerschap wordt aanbevolen. Tegenwoordig wordt een anti-monoklonale preventie aanbevolen voor al die jaren die je in de eerste 8 maanden van de RSV moet beginnen en voor de periode van 19 maanden die aan bepaalde medische secundaire voorwaarden kunnen voldoen.

"De immuniteit tegen de schadelijke vaccins en het is indicatief dat de nieuwe anti-monoklonale basis fundamenteel is om ernstige gevolgen te voorkomen voor de salud van dit virus." zegt Dr. Paul Mayer, officiële arts van Larimer. "Als een groot aantal personen van de huidige gemeenschap in de gemeenschap leeft, kan dit de druk op het huidige systeem van de gezondheid verminderen" dobbelstenen Mayer.

De LCDHE-aanbeveling is als volgt:

 • Was regelmatig uw handen
 • Evitar tomar demasiadas bebidas azucaradas
 • Oefen regelmatig
 • Eet gezond
 • Vermijd tabak

De leegte tegen de klachten, de actualisatie van COVID-19 en de RSV, terwijl de anti-monoklonale anticonceptiepillen beschikbaar zijn in veel centrale aandachtsgebieden en farmaceutische bedrijven.

In de actualiteit kan de LCDHE alleen een vacature hebben tegen de klachten en het virus COVID-19, wat de volgende vereisten met zich meebrengt:

 • Niños de 18 jaar of langer die de vereisten vereisen:
 • Niños que tienen Medicaid
 • Niños is niet veilig of met een tekort aan cobertura
 • Geen inheemse bewoners van Alaska of Amerikaanse Indianen
 • Geschikt voor volwassenen van 19 jaar of meer (limieten voor cantidades):
  • Volwassenen met Medicaid
  • Volwassenen kunnen niet genoeg eten of drinken met een tekort aan cobertura

Om meer informatie te krijgen over het feit dat dit het geval is, en om een ​​lijst met lokale bewijzen te verkrijgen die vaak de actualiteit van de COVID-19-reis door de vakantie heeft veroorzaakt  www.larimer.gov/stayhealthy

###

 

 

 

 

grootouders met peuter in de herfst
Gepubliceerd op: 
Vrijdag 29 september 2023 - 9:50 uur
Contact details:

Kori Wilford, kwilford@larimer.org

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog