Traducir al español
shr

Onderzoekers vragen de gemeenschap om tips over een reeks brandstichtingen die hebben plaatsgevonden in het noordoosten van Fort Collins. De gevallen van brandstichting en onheil begonnen eind oktober en hebben plaatsgevonden in de wijk TimberVine en het Collins Aire Mobile Home Park. TimberVine valt onder de jurisdictie van de Fort Collins Police Services (FCPS) en het Collins Aire Mobile Home Park valt onder de jurisdictie van het Larimer County Sheriff's Office (LCSO). Vanwege de gelijkenis van de gevallen en de nabijheid die in elk rechtsgebied wordt gerapporteerd, werken onderzoekers nu samen omdat ze denken dat dezelfde verdachte(n) verantwoordelijk kunnen zijn voor al deze incidenten. De brandonderzoekers van de Poudre Fire Authority (PFA) ondersteunen ook de wetshandhaving bij het onderzoek.

Op 23 oktober 2023 maakte FCPS een melding van een Pride-vlag die verbrand was en waarbij een stoelkussen in brand vloog. Die nacht reageerde PFA op een grasbrand in de open ruimte nabij de wijk TimberVine. Minder dan een uur later werden PFA en LCSO naar het Collins Aire Mobile Home Park gestuurd voor een voertuig dat volledig door brand was verzwolgen. Tijdens dit incident vonden hulpverleners ook een brandende vuilnisbak in de buurt.

Op 24 oktober 2023 was er in de wijk TimberVine een melding van graffiti en een verbrande Amerikaanse vlag. De woning waar dit gebeurde ligt vlakbij de open ruimte waar de dag ervoor de grasbrand had plaatsgevonden.

Op 12 november 2023 zijn er vier meldingen gedaan van bewoners in de TimberVine Buurt. Een stoel werd in brand gestoken en verspreidde zich naar een woning; deze brand werd geblust door een bewoner. In een gracht werd een klein grasvuurtje aangestoken en op een nabijgelegen hek werd graffiti aangetroffen. Een Pride-vlag werd verbrand en er zat graffiti op de garage van het huis, en het laatst gerapporteerde geval betrof een vogelverschrikker die werd verbrand en een stoel werd gestolen uit die woning.

Fort Collins Chief Swoboda en Larimer County Sheriff John Feyen hebben beide instanties die samenwerken en gezamenlijke middelen gebruiken om deze persoon zo snel mogelijk te arresteren. Onderzoekers proberen vast te stellen of deze misdaden door vooroordelen zijn gemotiveerd.

Een foto van de graffiti is bijgevoegd. Iedereen met informatie over deze incidenten of mogelijke verdachte(n) moet contact opnemen met politiedetective Matt Schuh van Fort Collins op (970) 416-8043 of Larimer County Sheriff's Office Investigator Stephen Gates op (970) 498-5169. Mensen die anoniem willen blijven, kunnen ook contact opnemen met Crime Stoppers of Larimer County op (970) 221-6868 of www.stopcriminals.org.

Klik op een foto om te vergroten.Gepubliceerd op: 
Woensdag 15 november 2023 - 2:11 uur
Contact details: 

Voorlichter
Het kantoor van de sheriff van Larimer County
(970)980-2501 |  E-mail

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
E-mail abonnementen
Carrièremogelijkheden
Transparantie | Toegankelijkheid | Security
Juridische disclaimers
Vertaal deze site
website feedback Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vlagstatus:   VolledigVolledig
pijltje omhoog