Weerwaarschuwingen
Traducir al español
shr

De gemeente Estes Park heeft een interim-chef aangesteld om de politie te leiden totdat er een nieuwe chef is geselecteerd. 

Eind november kondigde Chief David Hayes aan dat hij op 22 december 2023 met pensioen zou gaan. Travis Machalek, beheerder van Estes Park Town, begon te werken aan het rekruteren van een externe interim-chef, waarbij hij onder meer contact opnam met partnerwetshandhavingsinstanties in Larimer County over potentiële kandidaten. Na de huidige behoeften en prioriteiten van Estes Park te hebben besproken, bood sheriff John Feyen steun aan tijdens de overgangsperiode en werd LCSO-kapitein Ian Stewart geselecteerd om te dienen als interim-chef na de pensionering van Hayes. 

“Iedereen is veiliger als onze regionale instanties samenwerken”, aldus sheriff Feyen. “Estes Park is een vitale gemeenschap ingebed in het weefsel van Larimer County, en ik ben blij om onze partners bij EPPD te ondersteunen bij het schrijven van hun volgende hoofdstuk.”

Kapitein Stewart brengt 24 jaar ervaring op het gebied van wetshandhaving met zich mee voor deze rol. Momenteel is hij commandant van de Operations Division voor LCSO, waarbij hij toezicht houdt op patrouilles, noodoperaties, strategische planning en gegevens, speciale operaties en speciale evenementen in Larimer County. Kapitein Stewart leidde de Northern Colorado Drug Task Force van 2020-2023 en was van 2013-2018 voorzitter van de Rocky Mountain Tactical Team Association. Zijn investering in de veiligheid van Larimer County omvat ook EMT-certificering en eerdere dienst als brandweerman bij de Rist Canyon Volunteer Fire Department. 

“Gemeenschapsveiligheid en regionale partnerschappen zijn altijd belangrijk voor mij geweest, vooral omdat ik kom uit een familie die al vier generaties in Larimer County woont”, aldus kapitein Stewart. “Ik waardeer deze kans oprecht om Estes Park te steunen en zal een hoge veiligheidsnorm voor bewoners, bedrijven en bezoekers blijven handhaven.”

Chief Hayes, kapitein Stewart en stadsbestuurder Machalek komen deze week bijeen om het transitieproces te starten. De selectie van kapitein Stewart als interim-chef zorgt voor continuïteit van het leiderschap van de politie van Estes Park na de pensionering van chef Hayes. 

Machalek merkte op: “Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan sheriff Feyen en kapitein Stewart voor hun genereuze aanbod om onze afdeling te helpen in een tijd van transitie. Ik ben ervan overtuigd dat kapitein Stewart een enorme aanwinst zal zijn voor de stad en het departement, en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.’

De gemeente verwacht begin 2024 te starten met het permanente wervingsproces voor de politiechef. Kapitein Stewart zal dienen als interim-politiechef totdat een permanente politiechef is geselecteerd en aan het werk gaat.
 

Klik op een foto om te vergroten.Gepubliceerd op: 
Woensdag 13 december 2023 - 3:41 uur
Contact details: 

Voorlichter
Het kantoor van de sheriff van Larimer County
(970)980-2501 |  E-mail

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog