Traducir al español

Het Larimer County Department of Human Services heeft een onmiddellijke bevriezing van inschrijvingen ingevoerd voor het Colorado Child Care Assistance Program (CCCAP of CCAP). Potentiële aanvragers worden doorverwezen naar ga door met het indienen van aanvragen via de Colorado Peak-website. De afdeling zal nog steeds aanvragen accepteren en screenen, maar een volledige beoordeling van de geschiktheid zal worden uitgesteld totdat de bevriezing is opgeheven.

Het besluit om een ​​inschrijvingsstop in te voeren wordt toegeschreven aan een gebrek aan geld, een veel voorkomende maatregel wanneer budgettaire beperkingen van invloed zijn op een programma. Ondanks een jaarlijkse begrotingsinjectie van 1.7 miljoen dollar uit de American Rescue Plan Act (ARPA) sinds 2021, zullen deze fondsen, die worden gebruikt om kwaliteitsvolle kinderopvang te bieden tijdens de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, niet langer beschikbaar zijn voor Larimer County en omliggende gebieden vanuit de staatsbegroting. jaar 2024-25 en verder. Begrotingsprognoses gaan uit van een overbesteding van $800,000 voor het begrotingsjaar 2023-24, waardoor de implementatie van het beleid voor het bevriezen van inschrijvingen noodzakelijk is om het begrotingsevenwicht te herstellen.

De huidige CCAP-families blijven in het programma opgenomen, op voorwaarde dat ze blijven voldoen aan de deelnamecriteria. Er worden uitzonderingen gemaakt voor gezinnen in de kinderwelzijnszorg of het Colorado Works-programma, waardoor wordt gegarandeerd dat zij in aanmerking komen en mogelijke opname in het programma, indien gekwalificeerd.

“Helaas is er onvoldoende staats- en federale financiering om alle gezinnen te helpen die daarvoor in aanmerking komen. We hebben een aanzienlijke toename gezien in het aantal behandelde kinderen en onze focus tijdens deze ongelukkige inschrijvingsstop is om toegang te blijven bieden tot hoogwaardige kinderopvang door prioriteit te geven aan gezinnen die huidige CCAP-klant zijn”, aldus Heather O'Hayre, directeur van Larimer County. Menselijke diensten. 

Voor meer informatie, bezoek de CCAP-webpagina op de Human Services-website of bel 970-498-6300.

Gepubliceerd op: 
Maandag 5 februari 2024 - 1:45 uur
Contact details:

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog