Traducir al español
shr

Er is een update beschikbaar in het onderzoek van het Critical Incident Response Team naar een schietpartij waarbij een officier van Fort Collins betrokken was.

Op 7 februari 2024 reageerde de politie van Fort Collins op een melding van een verdachte gewapende man in het westen van Fort Collins. Agenten troffen de verdachte, Colten Sirio (geboortedatum 11-16-91), aan in een wijk nabij West Elizabeth Street en South Shields Street. Agenten herkenden Sirio als de verdachte van een incident twee dagen eerder. Hij werd in die zaak gezocht wegens meerdere misdrijven, waaronder het bezit van een wapen door een eerdere dader, diefstal, crimineel onheil en huiselijk geweld. 

Agenten zagen dat Sirio gewapend was met een pistool en zich bedreigend gedroeg tegenover een vrouw die twee kleine kinderen in een kinderwagen duwde. Sirio weigerde de bevelen van de agenten op te volgen en liep weg met de slachtoffers. Een officier van Fort Collins vuurde zijn wapen af ​​en raakte Sirio. De vrouw, kinderen en agenten raakten niet gewond. 

Nadat hij ter plaatse eerste hulp had gekregen, werd Sirio voor behandeling naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Hij werd op 9 februari vrijgelaten en op grond van zijn arrestatiebevel opgenomen in de gevangenis van Larimer County, evenals de volgende aanklachten:

Eerstegraads ontvoering - 3 tellen (F2) 
Tweedegraads ontvoering - 3 tellen (F3)
Dreigend - 3 tellen (F5)
Wapenbezit door een eerdere dader (F5)

Er is een boekingsfoto bijgevoegd. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte in deze zaak de slachtoffers kende. Iedereen met informatie over deze verdachte of incident wordt verzocht contact op te nemen met LCSO-onderzoeker Ryan Adams op 970-498-5174. Het onderzoek van het Critical Incident Response Team is nog gaande en er zal op dit moment geen aanvullende informatie worden vrijgegeven. 

De beschuldigingen zijn slechts een beschuldiging en de beklaagde wordt voor onschuldig gehouden totdat en tenzij zijn schuld is bewezen. 

Het eerste persbericht van de politie van Fort Collins is hier beschikbaar: CIRT geactiveerd voor schietpartij waarbij een agent betrokken was
 

Klik op een foto om te vergroten.Gepubliceerd op: 
Vrijdag 9 februari 2024 - 6 uur
Contact details: 

Voorlichter
Het kantoor van de sheriff van Larimer County
(970)980-2501 |  E-mail

Ik wil

Larimer County, Colorado

200 W. Eikenstraat
Fort Collins, CO 80521
Kaart met voorzieningen

Contacteer ons

Larimer County op Facebook Larimer County op Twitter Larimer County op YouTube Larimer County op LinkedIn Instagram
Social Media | E-mail abonnementen
Weersvoorspelling en waarschuwingen
Vertaal deze site
pijltje omhoog